Indexo Real Estate Fund piesaista investīcijas no apdrošināšanas tehnoloģiju uzņēmuma Balcia

5.10.2023.

K Berzins J Lucaus

“Provendi Asset Management” parakstījis līgumu ar apdrošināšanas tehnoloģiju uzņēmumu “Balcia” par viena miljona eiro investīciju piesaisti “Indexo Real Estate Fund” nekustamo īpašumu fondam. “Balcia” investīcijas līdzās fondā jau esošo institucionālo un privāto investoru ieguldījumiem ļaus “Indexo Real Estate Fund” izskatīt aizvien ambiciozākus objektus visā Baltijā. 

“Indexo Real Estate Fund” šobrīd strādā pie vairākiem nekustamo īpašumu iegādes darījumiem un aktīvi izskata jaunus piedāvājumus mazumtirdzniecības, loģistikas, namīpašumu un biroju sektoros ar mērķi tuvāko sešu mēnešu laikā sasniegt portfeļa izmēru 100 miljonu eiro apmērā. Paralēli norit darbs pie fonda akciju emisijas jaunu investoru piesaistei.

“Tāda investora kā “Balcia” pievienošanās mūsu fondam apliecina vēl viena institucionāla investora uzticību mūsu izvēlētajam biznesa modelim, vīzijai un komandai. Interese par ieguldījumu iespējām “Indexo Real Estate Fund” ir liela ne tikai no vietējo, bet arī kaimiņvalstu un skandināvu investoriem. Potenciālajiem investoriem tiek piedāvāta iespēja investēt diversificētā nekustamo īpašumu portfelī, un tie atzinīgi novērtē fonda pieeju, ilgtermiņa mērķus un vīziju,” skaidroProvendi Asset Management” valdes priekšsēdētājs Kristaps Bērziņš. 

"”Balcia” ir aktīvs institucionālais investors, kas ieguldījis dažādos ilgtspējīgos projektos. Būtisku daļu sava investīciju portfeļa esam novirzījuši projektos, kas darbojas atjaunojamo energoresursu un nekustamā īpašuma jomās. “Balcia” investīcijas “Indexo Real Estate Fund” ir vēl viens solis uz priekšu, lai vairotu vietējās ekonomikas attīstību, sakārtojot Rīgas vēsturiskā centra īpašumus. Mēs uzskatām, ka veidot modernu un ilgtspējīgu nekustamo īpašumu tirgu Baltijā ir svarīgi, tādēļ lēmām par labu ieguldījumam progresīvā nekustamo īpašumu fondā. Šī sadarbība atspoguļo mūsu pārliecību par Baltijas nekustamo īpašumu tirgus potenciālu", stāsta "Balcia" valdes priekšsēdētājs Jānis Lucaus.

“Provendi Asset Management” pārvaldītā fonda “Indexo Real Estate Fund” portfelī šobrīd jau ir trīs ilgtermiņa daudzdzīvokļu īres nami Rīgas centrā - Elizabetes ielā 89, Pulkveža Brieža ielā 10 un Krišjāņa Valdemāra ielā 61. Tuvāko nedēļu laikā tiks noslēgts un publiski izziņots divu tirdzniecības centru iegādes darījums.

Pašreizējie fonda investori ir Latvijā rezidējoši uzņēmumi un investori, kas veido 51% no fonda kapitāla,  savukārt aptuveni 49% pieder diviem Latvijas pensiju plāniem, kurus pārvalda IPAS Indexo.