Alternatīvo ieguldījumu fonda pārvaldnieks “Provendi Asset management” vasaru iesāk ar gandrīz pilnībā izīrētu namu Elizabetes ielā 89 un aktīvu īpašumu labiekārtošanu

8.07.2024.

“Provendi Asset management” valdes loceklis Gundars Sproga stāsta, ka lielais pieprasījums izskaidrojams ar ēkas izdevīgo atrašanās vietu pašā Rīgas centrā, dzīvokļu pilno un mūsdienīgo apdari, kā arī ar pievilcīgajām īres cenām pilnībā mēbelētajiem un labiekārtotajiem dzīvokļiem. Lielu ieguldījumu ir veicis arī sadarbības partneris “Vestabalt”, kas ēkā darbojas gan kā nekustamā īpašuma brokeris, gan kā apsaimniekotājs.

“Provendi Asset management” valdes priekšsēdētājs Kristaps Bērziņš informē, ka drīzumā fondam piederošais īres dzīvokļu skaits sasniegs 260 dzīvokļus. Fonda īres namā Pulkveža Brieža ielā 10 dzīvokļi ir aktīvā izīrēšanas stadijā, un pirmo mēnešu rezultāti ir ļoti iepriecinoši. Ēka atrodas klusajā centrā, ilgtermiņa un īstermiņa īrei pieejami dzīvokļi ar pilnu apdari un modernu iekārtojumu. Namam ir trīs korpusi, līdz ar to pieejami dažāda lieluma un plānojuma dzīvokļi ar atsevišķām papildu priekšrocībām, piemēram, plašu terasi vai atsevišķu izeju uz savu nožogotu zaļo teritoriju. Fondam piederošajā namīpašumā K. Valdemāra ielā 61 šobrīd notiek pēdējie būvdarbi, kurus plānots pabeigt vasaras beigās. Namam tiek atjaunota vēsturiskā fasāde, un dzīvokļi tiks pilnībā aprīkoti ar visu sadzīvei nepieciešamo.
Ēkas augšējā stāvā būs pieejams divstāvīgs mansarda dzīvoklis, atsevišķiem dzīvokļiem tiks saglabāts ēkas vēsturiskais parkets, durvis un dekoratīvie elementi. Līdz ar to potenciālajiem īrniekiem ir unikāla iespēja no viena izīrētāja piedāvājuma izvēlēties sev ērtāko lokāciju un vēlamākos skatus pa dzīvokļa logiem.

Saistībā ar fondam piederošajiem tirdzniecības centriem “RIMI Gaiļezers” un “RIMI Tukums”, “Provendi Asset management” informē, ka pašlaik notiek sagatavošanās darbs pie abu centru energoefektivitātes uzlabošanas – plānots uzstādīt saules paneļus, LED apgaismojumu un siltumsūkņus. “RIMI Gaiļezers” ir uzsācis starptautiski atzīta BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology) sertifikāta saņemšanu, ar kura iegūšanu tiks apliecināta ēkas darbības ilgtspēja. Savukārt tirdzniecības centrā “RIMI Tukums” ir plānots uzstādīt jaunas ugunsdzēsības un trauksmes signalizācijas sistēmas, paaugstinot tirdzniecības centra drošības līmeni.

 Elizabetes Iela 89 Provendi 01